Tips voor de verzorging van je tattoo

We hebben ons uiterste best gedaan om een mooie tatoeage te maken, nu komt het op jezelf aan. De nazorg is minstens net zo belangrijk als het gebruik van nieuwe steriele naalden en wegwerp materiaal! Voor een optimale genezing adviseren we het volgende:

  • Laat het verband tenminste tot de volgende ochtend zitten. Dit kan tot maximaal 24 uur. Let wel dit alles dient met schoongewassen handen te gebeuren.
  • Als het verwijderd is, was je je nieuwe aanwinst voorzichtig met lauw/warm water en bij voorkeur een milde of desinfecterende zeep.
  • Droog hierna je tatoeage voorzichtig deppend af met een schone handdoek en smeer er een dun laagje zalf op, masseer deze goed in.
  • Het insmeren (masseren) met zalf moet je minimaal 4 tot 6 x daags gedurende 7-10 dagen volhouden. Het is de bedoeling dat hij continue iets vettig blijft, dit om korstvorming te voorkomen, voor een mooier resultaat. NB, Smeer niet te dik, dan wordt de tatoeage afgesloten en geneest hij langzamer. En kan je er misschien zelfs puistjes opkrijgen.
  • Tijdens deze week, niet zwemmen in de zee, zwembad, sauna of andere. Kort douchen kan wel maar dan moet je voor het douchen een dun laagje zalf smeren.
  • De eerste 2 weken geen direct zonlicht op je nieuwe tatoeage! Na deze periode raden we aan om je tatoeage te beschermen met een sun-block van minimaal factor 25!
  • Heb je toch korsten gekregen (dit is zeker mogelijk bij b.v. een bedekking van een oude tatoeage) of zitten er ‘vellen’ op, krab deze er niet af!! Mocht de korst of het velletje er tijdens dit smeren afkomen, kan dit geen kwaad want deze heeft dan toch los gezeten.
  • Vermijd ten alle tijden strakke kleding/schoeisel die op je tatoeage kan schuren. Door schuren kunnen korstjes ontstaan en dat willen we niet.

Wij zijn trots op ons werk! Mocht je na het tatoeëren toch nog een vraag hebben, stel hem gerust. Een domme vraag bestaat niet. DUS, luister niet naar de zogenaamde specialist die naast je zit op een barkruk.